vchilka.in.ua 1

Індуїзм не є дорогою до спасіння

о.Томаш Пандіппаллі, був брутально замучений індуїстськими екстремістами в Індійському штаті Орісса. На обличчі мав рани, мав пошматовані руки і ноги та виколоті очі (похорон – 20.8.2008).

Революціонери-маоісти вбили лідера індуїстських екстремістів і це вбивство стало для індуїстів зачіпкою для несправедливого переслідування невинних християн.

Озброєні індуїсти нападають на костели, парафії, християнські лікарні, включаючи сиротинці та інші християнські інституції.

Випалювання сіл, полювання на людей, брутальне поведення з жінками, трупи розрізані на куски та інші жорстокості і надалі продовжуються цими днями у штаті Орісса. 28 серпня підпалили сиротинець і лишили тут на поталу вогню монахиню. Християнські родини втікають в ліси, також ціла монаша спільнота кармеліток переховується у лісі. Християнські села зрівняли з землею. Місцева влада адекватно не реагує, а влада держави Чаттісґарг навіть допомагає напіввійськовим угрупуванням потрапити до Орісси, щоб посилити напади на християн.

Вже у 1999 році індуїсти в Оріссі спалили протестантського місіонера Ґрагама Штайнеса і його двох дітей у його власній машині. (Згідно з www.catholic.org, 19.8. і 28.8.2008)

Індуїстський фундаменталізм завершується в нірвані, яка являє собою єдність з ангелом світла – з дияволом. Він є батько брехні, брехун і вбивця (див. Ів.8,44).

Навпаки, християнський фундаменталізм, який веде до втрати своєї душі заради Христа (див. Мк. 8,35; Ів.12,24 наст.), через правдиву любов стремить до спасіння ближніх і за прикладом Христа прощає навіть своїм вбивцям (Лк.23,34), є завершений у Христі. Лише в Ньому маємо вічне життя!

Збаламучена сестра М.Сума з Конгрегації Матері Терези на цілий світ коментує ці масові вбивства: „Любімо один одного, маємо одного спільного Отця”.

Який дух є за цим закликом? Дух правди, чи дух брехні і синкретизму? Краще мала б закликати: Любімо своїх ворогів, прощаймо їм і молімося за наших убивць, щоб навернулися і були спасенними! Нехай же цілий світ пізнає, який дух смерті приховується за індуїзмом, який не сміє вбити нічого живого, навіть комара, а при цьому вбиває невинних християн! Яке це лицемірство – людина має меншу вартість, ніж комар! Це є справжній фундамент індуїзму.


Якби ж то був викритий цей „ангел світла”, який не має нічого спільного з Божим Духом, з Духом правди і любові! Вислів „маємо одного спільного Отця” є півправдою. Звісно ж, Бог є Творцем усього, і людини. Однак чи може називати Бога Отцем той, хто Його відкинув невірою, чи той, хто вже є в пеклі? Лиш той, хто прийняв Ісуса Христа як свого Господа і Спасителя, може називати Бога своїм Отцем! Отцем індуїста і охрещеного апостата є диявол. Ісус сказав своїм противникам: „Ваш батько – диявол, тому ви хочете мене вбити” (див. Ів.8,39-44). Індуїст і апостат вбиває Христа у своїй душі і в душах ближніх! Для обох потрібно одно: Навернення! – це означає бути вирваним з-під влади сатани до Бога, з темряви до світла, щоб вірою в Ісуса досягнути відпущення гріхів (пор. Ді.26,18).

Для обох – індуїста і апостата – є лише одна дорога до спасіння, а нею є Ісус. Для них є лише одна Правда, через яку можуть бути спасенні, а нею є Ісус! Для них є лише одне вічне життя, а воно є в Ісусі Христі (пор. Ів.14,6). Правда завжди є і була такою: „Ні в кому іншому немає спасіння” (лише в Ісусі) (Ді.4,12). Тому ми повинні вчасно і невчасно проповідувати індуїстові і апостатові покаяння і навернення, тобто повне Євангеліє. Св.Павло закликає „Я свідкую тобі перед Богом і Христом Ісусом, що Він має судити живих і мертвих за Свого приходу: проповідуй Боже Слово вчасно і невчасно...” (2Тим.4,1-2). Тому ми повинні проповідувати і свідчити індуїстам в силі Духа, навіть за ціну крові і життя. Це свідчення є нашим обов’язком щодо індуїстів і щодо цілого світу. Сам Христос нам наказує: „Ідіть по цілому світу, та проповідуйте Євангелію всьому створінню! Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не увірує буде засуджений!” (Мк.16,15-16). Отож кожен з нас буде або спасенний, або вічно засуджений! Це є найважливішою річчю для кожного з нас.

Індуїсти цими днями спалюють села, полюють на християн, жорстоко їх мучать і винищують. Однак католицькі теологи з духом апостазії вигадують і проповідують антиєвангеліє, щоб не здійснювалась жодна місія, щоб так і християни відпали від спасительної віри, і ані не проповідували її іншим, і самі таким чином були теж вічно засуджені! Це є жорстока реальність і плоди апостазії!


Виконавча комісія Синоду єпископів УГКЦ,

+ Самуїл

+ Маркіян, ЧСВВ

+ Ілля, ЧСВВ

+ Методій, ЧСВВ


Підгірці, 27.8.2008

Адреса: Синод єпископів УГКЦ, Підгірці 19, Бродівський р-н, Львівська обл., 80660

www.community.org.ua