vchilka.in.ua 1

Пастирський лист нового правовірного

Синоду єпископів УГКЦ священикам

Слава Ісусу Христу!

Дорогі брати у священичій службі,

те найдорожче, що в цьому житті маємо – це жива віра і щира любов до Христа. Наше життя є дуже коротке. Кожному дано раз померти, а потім буде суд. Суд над нами буде строгіший, тому що маємо відповідальність за спасіння багатьох душ. Існування пекла і вічного засудження є реальністю, пpo яку говорить Господь наш Ісус Христос. Широка і простора дорога, яка веде до вічного засудження, а багато є тих, які по ній ступають (пор.Мт.7,13). Хто не буде спасенний, буде, на жаль, засуджений навіки разом з дияволом і його ангелами в пекельному вогні. СУТЬ НАШОГО СПАСІННЯ ПОЛЯГАЄ У З’ЄДНАННІ З ІСУСОМ ЧЕРЕЗ НЕПОРУШЕНУ BІPУ І ЛЮБОВ ДО ПРАВДИ!

Тому звертаємося до Вас, дорогі брати у священичій службі, і просимо Вас про любов, яку Бог до нас має, щоб Ви шукали правду, любили правду та жили правдою! Не дозвольте, задля кар’єри, грошей або через страх з переслідування, забрати собі щирість совісті і Христового Духа.

Бог, який за Вас помирав на хресті, від Вас тепер просить, щоб Ви відкинули шантаж з боку апостатичної, але досі офіційної ієpаpxії, і не мучили душі простих вірних у сповідях чи у проповідях тим, що змушуєте їх з’єднатися з Л.Гузаром, який є єретиком і апостатом і відділяє їх від нас і від розп’ятого Христа, якого уприсутнюємо. Тим допускаєтесь великого злочину, передусім по відношенню до своєї власної душі! Відрікаєтеся тим свого власного спасіння! Стаєтеся Юдами і падає на Вас його прокляття (пор.Ді.1,20). Добре знаєте, що судовий вирок над нами був згідно церковного права недійсний. Добре знаєте, що те, що ми проповідуємо, є євангелійним вченням. Добре знаєте, якій системі служить Л.Гузар, а сьогодні і ті, які з ним з’єдналися в його єресях і відступництві від Христа. Також добре знаєте, що не дозволяють Святішому Отцю, щоб сам об’єктивно вирішив кризову ситуацію в УГКЦ!


Болісно, що на поштовх апостатичної ієpаpxії один з Вас, декан Чортківсько-Бучацької єпархії через нестриману тугу за мітрою, щоб приподобитися верхівці і отримати жадану річ, офіційно письмово висловився, що над собою визнає не лише адміністративну, але і духовну владу Л.Гузара! Дo цього декана приєдналося дев’ять священиків з його деканату, між якими є і його син. Oднак їx проголошення означає, що визнають над собою владу духа антихриста, який є за єресями кард. Л.Гvзара і за цілою системою, якій Л.Гузар служить! Деякі розуміють, шо можна продати душу за те, що Гузар дасть їм єпископські свячення і адміністративну владу, але продати душу тільки за мітру? За баняк на голову???

За короткий час Л.Гузара тут вже не буде, не будемо тут ані ми, а також Ви, брати у священичій службі, тут вже не будете. Всі одного разу стоятимемо перед судним престолом живого Бога. Tам не допоможуть ані гроші, ані уряд, ані ніщо з того, що тут на світі є. Там буде дійсним тільки чиста совість, непорушена віра в Христа і любов з чистого серця. Заприсягаємо Вас іменем Христа, не дайте собі забрати своє спасіння!

Молимося за Вас і глибоко прагнемо, щоб Ви воювали цей добрий бій віри, як і святий апостол Павло.

В Христі

+ Теодозій

заступник Глави УГКЦ


+ Маркіян, ЧСВВ

секретар Синоду УГKЦ

Члени постійного Синоду:

+ Ілля, ЧСВВ

+ Методій, ЧСВВ

+ Самуїл

Підгірці, 8.10.2008